Dış Hat
Daha önce uçuş tecrübesini sıkça yaşamış bir hava yolcusu olabilirsiniz ya da uçuş deneyimini ilk kez yaşayacaksınız. Endişe etmenize gerek yok, güvenilir ellerdesiniz. IATA üyesi olan acentemiz, yine IATA üyesi olan tüm hava yolları biletlerini düzenlemektedir. Siz sadece uçuşla ilgili tercihlerinizi bildiriniz. Bundan sonra gerekli olan tüm işlemler itina ile ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak size geri dönülecektir. Her hangi bir tercihinizin olmadığı takdirde dahi uçuş günü ve saat tercihleriniz göz önünde bulundurularak sizin için uygun olan güzergâh ve fiyat tekliflerimiz en kısa zamanda bildirilecektir. Size bir telefon ya da e-posta gönderim süresi kadar yakınız.
İç Hat
Yurt içi uçuşlarını gerçekleştiren Türk Hava Yolları, Atlas Jet, Onur Air, Pegasus/Anadolu Jet ve Sun Express hava yolları yetkili acentesi olarak her türlü iç hat bilet düzenlemesi tarafımızca yapılmaktadır.
Seyahate Başlamadan Önce
+Pasaportunuzu yanınıza aldınız mı?
+Pasaportunuzun geçerlilik süresi yeterlimi (en az 6 ay)
+Gidilecek ülke ya da ülkelerle ilgili vizeye ihtiyacınız var mı / vize aldınız mı?
+Uçuş bilgilerinizi kontrol ettiniz mi (uçuş günü, uçuş saatleri)?
+Bagaj ve el bagajı ağırlık ve ölçüleriniz uçulacak hava yolunu standartlarına uyuyor mu?
+El bagajınızın içerisinde nelerin olması gerekip gerekmediğini biliyor musunuz?
+Uçuşlarınızı (gidiş ve dönüş) onaylattınız mı?
+Yurt dışı çıkış harcınızı yatırdınız mı (Uçuştan önceki bir gün her hangi bir bankaya yatırılabilir – pasaport ve nüfus cüzdanı ile birlikte ).
Elektronik Biletleme
Elektronik biletleme, yapılan işin kolaylaştırılması adına özellikle masrafların kısılması ve yolcuya kolaylık sağlaması için geliştirilmiş bir uygulamadır. Bilet düzenleme masraflarını azaltmanın ve kâğıt israfını önlemenin yanı sıra yolcuya ve seyahat acentelerine seyahat ile ilgili her türlü değişikliğin rahatça yapılabilmesi esnekliğini sağlar. Elektronik biletleme, biletin çalınması, kaybolması ya da unutulması risklerini ortadan kaldırır. IATA’nın (Uluslar arası Hava Taşımacılığı Birliği) hedefi 2008 Mayıs sonu itibarı ile tüm dünyada eksiksiz bir şekilde bu düzenlemeye geçilmesidir.
Bagaj
Bir uçak biletinin fiyatı sadece yolcunun değil aynı zamanda yolcunun kendisine ait şahsi bagajının da taşınmasını kapsar. Ödenen ücret ne tip bir koltukta uçulup servis alınacağının yanı sıra yolcunun bagaj hakkını da belirtir. Ödenen fiyat ibaresindeki rakam kontrol edilip teslim alınan ve kargo bölümünde giden bagaj ile kabin içine getirilen kabin bagajını da kapsar.
Kontrol Edilmiş Bagaj
Kilo kavramı:
Kilo kavramı yolcunun uçakta ne kadar kilo bagaj götürebileceğini belirtir. Örnek vermek gerekir ise ekonomi sınıfında ki bir yolcunun 20 kilo, business sınıfındaki bir yolcunun ise 30 kilo bagaj hakkına sahip olabileceği gibi.
Parça kavramı:
Parça kavramı yolcunun götürebileceği bagaj adedini belirtir. Genellikle, 2 parça kontrolü yapılan bagajı ifade eder, her birinin kilosu 32 kiloyu geçmemeli (bazı hava yolarında kilo miktarı 23 kilo ile sınırlandırılmıştır – lütfen sorunuz), en + boy + yükseklik olarak da 158 cm ölçülerinde olmalıdır. Parça kavramı kullanımı genellikle ABD ve Kanada’ya yapılan yolculuklarda kullanılır.
Kabin bagajı:
Yolcunun yanında taşıdığı bagaj kabin içerisine yerleştirilmelidir. Bu yüzden ağırlık, ölçü ve şekil olarak bir takım limitlere tabidir (her hava yolu için uygulama değişebilmektedir). Kabin bagajı en fazla 56 cm uzunluğunda, 18 cm eninde ve 10 cm derinliğinde olmalıdır. Bu ölçüler bagajın tekerleklerini, sapını ve yan ceplerini de içine alır. Kabin bagajlarının sorumluluğu yolcunun kendisine aittir.
Valiziniz kaç kilo olmalı ?
Hava alanında olası bir problemden sakınmak için valizinizin 32 kilodan fazla gelmediğinden emin olun. Aksi halde bu valizin içinden bazı parçaların başka bir valize aktarılması istenebilir. Hatırlatmak isteriz ki en fazla ağırlık sınırlaması sadece bir tek parçayı içerir ve hava yolları tarafından belirlenen bagaj hakkıyla fazla bagaj ücretlerini etkilemez.